Fodervärd

Jag söker emellanåt fodervärd för att kunna komma vidare med min avel.

  • Du bör inte bo för långt bort och/eller ha mycket god vana av fertila, dräktiga katter och vara mycket medveten vad som krävs för att ta hand om kattungar.
  • Katten kommer att behöva ställas ut och är du utställningsintresserad så är det ett plus.
  • Katterna ska hållas som innekatter men ha möjlighet att gå ut på in-nätad balkong, i koppel eller i kattgård.
  • Jag står som ägare på katten tills foderavtalet är fullbordat då görs en skriftlig överlåtelse och stamtavla mm överlämnas. Foderavtalet kommer att skrivas som reglerar tiden som fodervärd. Det kan förekomma både hel och halvfoder.
  • Jag betalar försäkring och veterinärkostnader och utgifter för tester innan parningarna. Du håller katten med kvalitetsfoder, sand och allt han behöver i sitt dagliga liv.

Man vill gärna planera men det är få saker som går exakt som man vill. Honor vill inte komma i löp på tänkt tid, hanar kan både kännas och låta… man måste ha tid och utrymme!

De första veckorna efter en kattkulls nedkomst så behöver både ungar och mamma extra tillsyn och man kan behöva ta ledigt för att finnas till hands. Det kan vara både lärorikt och mysigt att få uppleva hur små liv blir till och växer upp till små individer.

Det är mycket att tänka igenom innan man binder sig vid ett foderavtal! Har ni frågor eller funderingar så kontakta mig gärna.

Om intresse finns så maila mig, berätta lite om er själva och hur ni bor och var just ni befinner er i livet.

Kontaktuppgifter:
Petra Varga / Peter Lindahl
Bredgatan 1, 385 40 Bergkvara

0708-97 30 10 (Petra)
0708-53 23 90 ( Peter)
Mail: gongroff2007@hotmail.com